Intel Core i7 vPRO „Rocket Lake“ u konfiguraciji sa 8 jezgara i 12 tredova

167
Intel Core i7 vPRO „Rocket Lake“ u konfiguraciji sa 8 jezgara i 12 tredova

Intelov raspored za naredne mesece i godine je veoma gust. Kompanija već razmišlja o pokretanju procesora Rocket Lake i o tome se radi u najnovija istrazivanja. Oni mogu započeti stvaranje čipova sa vrlo specifičnom konfiguracijom jezgra i tredova koje prethodno nismo videli.

Saznali smo nove informacije o procesorima Rocket Lake zahvaljujući VideoCardz koji je objavio fotografiju na kojoj je prikazan fragment slajda sa podacima o jedinicama iz profesionalne vPRO serije. Pokazuje da kompanija želi da izbaci najmanje tri serije kola, a sve će biti dostupne u verzijama sa TDP 125 W. Vodeća porodica Core i9 nudiće 8-jezgrene i 16-tredova procesore, dok će Core i5 serija ponuditi 6-jezgrene i 12-tredova. Nema tu ništa čudno, jer konfiguracija trenutnih modela Comet Lake izgleda potpuno isto.

S druge strane, iznenađenje su informacije o Core i7 vPRO procesoru koji bi prema objavljenim podacima trebao biti opremljen sa 8 jezgara i 12 tredova. Takva kombinacija značila bi da HT tehnika bila omogućena samo za 6 jezgara, a za 2 Intel bi je blokirao. Ono što je važno, ova vrsta blokade je moguća jer su Intel uvele opciju da se isključe HT za svako jezgro odvojeno s Comet Lake-S jedinicama. S druge strane, to takođe može biti jednostavno greška u specifikacijama koja bi i dalje bila čudna, jer bi tada Core i7 i Core i9 imali istu konfiguraciju.

Zanimljive informacije, koje su objavljene, postoji mogućnost izgradnje Comet Lake-S Refresh. Ovaj put, Intel bi osvežio samo najmanje efikasne sisteme koji pripadaju Core i3, Pentium i verovatno Celeron porodicama. Vredi podsetiti da je prvi od Rocket Lake-S procesora već testiran u popularnom benchmark, koji može dati početnu sliku šta možemo očekivati od nove generacije CPU.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
овдје унесите своје име