Kinezi pripremaju sopstvenu grafičku karticu

124
Kinezi pripremaju sopstvenu grafičku karticu

Lista proizvođača grafičkih čipova trenutno je veoma mal. Ubrzo će se, proširiti sa drugom kompanijom, jer je planove za stvaranje GPU-a najavio kineski proizvođač čipova Zhaoxin. Znamo prve detalje o projektu.

Zhaokin možda nije dobro poznat u našem kraju, ali on je važan igrač na kineskom tržištu servera. Do sada se bavio razvojem linije procesora KaiXian, zasnovane na x86 arhitekturi, za koju je dobio licencu od VIA. Sada želim da pripremim grafičku karticu sa sopstvenim GPU. Međutim, počeci moraju biti veoma oprezni, što je i razumljivo kod ove vrste opreme.

Zhaokin kreira grafičku karticu

Iz objavljenog rasporeda saznali smo za karticu koja se očekuje na tržištu do 2021. godine. Dizajn treba da bude opremljen čipom proizvedenim u profinjenom i jeftinom 28 nm litografskom TSMC, koji više ne koriste ni AMD ni Nvidia. Što se tiče TDP, on neće prelaziti 70W, što ukazuje na prilično loše performanse cele strukture. Međutim, morate nekada početi i bacati se na izgradnju jedinica sa TDP 250 W u nedostatku iskustva bilo bi krajnje rizično.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
овдје унесите своје име