Google testira funkciju ranog upozoravanja zemljotresa

200
ShakeAlert

Popularne Google aplikacije, dizajnirane su tako da nam budu korisne bez obzira na neočekivanu situaciju u našoj svakodnevici. Kompanija nudi razne usluge, a takođe zna mnogo o aktivnosti i preferencijama svakog korisnika.

Specifični element Android, koji tehnološki gigant želi da poboljša je sposobnost da nas upozori na prirodne katastrofe. Prema informacijama iz 9to5google, već se radi na sistemu za distribuciju obaveštenja na početnom ekranu u slučaju neobične seizmičke aktivnosti.

Ovo svakako može biti izuzetno korisna inovacija za Android, ali primena takve funkcije zahteva stvaranje potpuno nove tehnologije. Za sada je Google odlučio da svoj sistem upozorenja o zemljotresu zasniva na platformi ShakeAlert, koju finansira američki Geološki institut i druge američke geološke organizacije.

Njihov zajednički projekat osigurava da ShakeAlert ima najrazličitije i najsavremenije informacije za predviđanje matematičkih verovatnoća takve katastrofe na lokaciji u kojoj se nalazimo.

Google softverski inženjeri, žele da integrišu takvu funkciju u Play Services, što će olakšati brzo širenje obaveštenja. Na ovaj način kompanija će eliminisati potrebu za instaliranjem eksternih aplikacija kako bi bili informisani.

Prve verzije sistema su deo Google Play Services 20.26.12, koji je aktivan od januara. Sami signali se generišu senzorima ShakeAlert platforme i sinhronizuju se sa podacima o lokaciji Android pametnih telefona.

Trenutno se obavljaju testovi eksperimentalne aplikacije koja nudi određeno prilagođavanje ShakeAlert-a za mobilne uređaje u Kaliforniji. Izbor ove lokacije nije slučajan, jer na ovom području živi više od 40 miliona ljudi.

Do sada je aplikacija realizirala preko 500 hiljada instalacija, ali broj tek treba da se poveća. Google prikazuje dve različite vrste upozorenja, od kojih je prvo obaveštenje koje očekuje da očekujete da se zemljotresi uzdrme u bilo kojem trenutku.

Druga vrsta sadrži podatke podatke o procenjenoj jačini i koliko ste udaljeni od epicentra zemljotresa.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
овдје унесите своје име