Viber već koristi Scoped Storage tehnologiju za Android da bi poboljšao sigurnost naših ličnih podataka

146
Viber već koristi Scoped Storage tehnologiju

Jedno od poboljšanja koje smo videli u Androidu 10 bila je premijera koncepta za tzv „Scoped Storage“. Tada su postojale ozbiljne indikacije da je Google želeo da uvede kao zahtev da se sve aplikacije optimizuju za funkciju u Androidu 11. To se odnosi i na novi softver koji je već dostupan na Google Play.

Programeri će imati dovoljno vremena do kraja godine da se pripreme za migraciju mobilnih aplikacija u „Scoped Storage“. Prilagođavanjem ovog standarda osiguraće se još viši nivo sigurnosti i garantuje zaštita naših ličnih podataka. Čini se da tvorcima Vibera nije potrebno toliko vremena.

Rakuten je već optimizirao mobilnu aplikaciju i prešao na „Scoped Storage“, čime je postao jedan od prvih vodećih Android naslova na osnovu ove funkcije. Sigurno će u narednim mesecima njihov broj porasti, jer će više programera preći na „Scoped Storage“.

Svaka aplikacija u oblasti komunikacije stalno čuva i obrađuje ogromnu količinu informacija. Ovi podaci moraju biti što je moguće dostupni korisnicima kada im trebaju, a moraju biti zaštićeni i od raznih prijetnji.

Trenutni Android sistem omogućava mobilnim aplikacijama da koriste „Private“ ili „Shared“ memoriju za čuvanje informacija. Korisnici moraju unapred dati svoju dozvolu da bi obezbedili željeni pristup.

Ideja „Scoped Storage“ je potpuno promeniti način na koji instalirani softver skladišti i pristupa datotekama u spoljnoj memoriji uređaja. Da bi olakšali migraciju sa Vibera, koristili su softverski paket „MediaStore API„.

Zahvaljujući tome, uspeli su da objave sve medijske datoteke u galeriji pametnih telefona. Te podatke mogu otvoriti druge aplikacije koje imaju odgovarajuća dozvola. Viber će sada takođe moći da smešta informacije za korisnike sa „Scoped Storage“ na spoljnom mediju, koji nije dostupan za drugi softver.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
овдје унесите своје име