Xiaomi razvija jedinstvenu kameru za pametne telefone sa fleksibilnim ekranima

89
Xiaomi Mi Mix Alpha

Xiaomi je jedan od vodećih proizvođača pametnih telefona koji još nije predstavio vlastiti uređaj sa fleksibilnim ekranom. To ne znači da ih ideja ne zanima, već da im treba vremena da se zvanično pridruže ovom segmentu.

Ne bi bilo preterano reći da je Xiaomi Mi Mix Alpha najimpresivniji koncept koji smo do sada videli od kompanije. Dizajneri kineske marke nastavljaju eksperiment sa inovacijama koje će naći mesto u sledećoj generaciji Xiaomi pametnih telefona.

Dokumenti o registraciji patenata kod Kineske nacionalne uprave za intelektualno vlasništvo (China National Intellectual Property Administration) otkrivaju da je kompanija zainteresovana za razvoj jedinstvenog sistema kamera koji je optimizovan posebno za fleksibilne pametne telefone.

Ovaj uređaj koji je opremljen sa dva senzora sa zadnje strane, kao i selfie kameru koja je postavljena u gornjem levom uglu ekrana.

Kada se uređaj preklopi, korisnici će moći da koriste prednju kameru zajedno s onima koja se nalaze u zadnjem delu. Na ovaj način će imati priliku da snimaju fotografije i video zapise sa tri objektiva. Proširivanje ekrana menja ovu konfiguraciju i ostavlja samo selfie kameru s kojom se mogu snimati video snimci ili slike.

Informacije u ovom patentu dokaz su da Xiaomi pokazuje veliko interesovanje za fleksibilne pametne telefone. Koliko vidimo iz objavljenih fotografija, kompanija namerava da predstavi uređaj čiji dizajn podseća na model Huawei Mate X.

U ovoj fazi nemamo više detalja o Xiaomi-ovim predstojećim planovima. U ovoj fazi, Huawei je jedini kineski proizvođač koji svojim korisnicima nudi fleksibilne pametne telefone. Čini se da se situacija može promeniti ako ovaj patent kompanije Xiaomi postane sarnost.

Što je veća konkurencija, to je i bolje za nas potrošače, jer će to dovesti do premijere atraktivnijih smartfona od ovog dizajna.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
овдје унесите своје име