AMD potvrđuje ovogodišnju premijeru Zen 3 procesora

255
AMD Ryzen

AMD uverava svoje fanove da ovogodišnja premijera procesora Ryzen 4000 nije ugrožena. Prema riječima Lise Su, šefa američke kompanije, sve ide po planu, a kompanija namerava da otkrije podatke o novim proizvodima u bliskoj budućnosti.

Novi video sa nekoliko važnih izjava Lisa Su pojavio se povodom premijere Ryzen 3000XT procesora, više o tome možete saznati u našem pregledu. Šef AMD je istakao da će Ryzen 4000, zasnovan na arhitekturi Zen 3, biti u prodaji kasnije ove godine. Ovo je važna deklaracija, jer iako smo znali i ranije, da se trebaju prodati neki novi sistemi, oni nisu direktno razgovarali da li će to biti Epyc modeli, ili samo Ryzen.

Su je takođe otkrio da novi Ryzen odlično funkcioniše u laboratorijskim testovima. Stoga se možete nadati da će skok performansi koji je AMD obećao zadržati za Zen 3. Šteta je što još uvek ne znamo tačne podatke o novoj arhitekturi i konstrukciji procesora. Nažalost, morate sačekati takve detalje.

Takođe treba napomenuti da će do kraja godine grafičke kartice Navi 2X koje koriste RDNA2 arhitekturu biti dostupne u prodavnicama. Na ovaj način će AMD fanovi moći da posegnu za omiljene kompanije CPU i GPU.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
овдје унесите своје име